7 Mart 2019 Perşembe

Regaip Kandili, Çamlıca Camii ibadete açıldı









08 Mart 2019

Dün gece Regaib Kandili'ydi. Yani üç aylardan Recep ayına girmiş olduk. Ramazan'a iki ayımız var. Bu iki ayı iyi değerlendirmeliyiz. Allah'ın hoşnut olmayacağı hiçbir işin içinde olmamalıyız. Böylece tövbe edip, varsa günahlarımız onları hayatlarımızdan silmeliyiz.
Hayat emanet. Göz, kulak, sağlık, aile, mal, mülk, mevki, makam emanet. Herkes kendi imkanına göre hesap verecek. Bazen bir kuruşun hesabı, yıllarca sürecek, bazen büyük günahlar affedilebilecek. Bunun hesap ve kararını Allah verecek. Kul değil. Kimin cennete, kimin cehennemde olacağına Allah karar verecek.
Bize düşen Allah'la olan hüsnü zannımızı, yani Allah'ın bize merhamet edeceğini varsaymak. Buna iman etmek.
Kalbim temiz, benim mevki makamım yok, ben kendi halimdeyim gibi sözlerin bir kıymeti yok.
Allah'ın kitabı ortada. Hz. Resulullah'ın (s.a.v.) sözleri ortada. Hayatınız, sevinçler ve tasalarınız, evet veya hayırlarınız, kararlarınız, onaylarınız, kızgınlık veya affedişleriniz Yüce Allah'ın emirlerine ve elçisinin sözlerine, uyarılarına uygun değilse, hesabı aşamazsınız! Hesabı aşamayız.
Bilenle bilmeyen, gece ile gündüz, karanlıkla aydınlık, dininde hassas olan ile olmayan, iman edip etmeyen, ibadet edip etmeyen, vicdanlı olup olmayan bir olur mu? Kimse kimseyi kandırmasın. Hesap ortada. Her, ama her adımımızdan sorgulanacağız. Allah'a ve peygamberine çağıracağız. Allah'a ve peygamberine çağıranın yanında olacağız. Örnek ortada. Hz. Peygamber (s.a.v.). o neyi sevdiyse biz onu severiz. O neden uzak durduysa biz ondan uzak dururuz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder