23 Kasım 2020 Pazartesi

Alhaz diyor ki (47)

 




Geçmişe özlem: Yer yatağı (Zorunlu)

EDE




 

 

Almanya’dan haber var:

TN





 

Merhaba TEB Ataşehir Ortaokulu






 

Başucumdaki kitap

Ters Kanatlı şahin, Osman Balcıgil




 

"Televizyon olmadığı için pencereden bulut seyretmeye başladım. Oradaki yayın çok iyi, haberleri daha güvenilir, gelip geçen bir iki uçak dışında pek reklam almıyorlar ve asıl önemlisi akşamları gök gürültülü sürpriz programlar var. Filmler genellikle kırlangıçların hayatı üzerine ve belki biraz monoton, ancak oldukça realist."

Ulus Baker


 

Dingin deniz mi dalgalı deniz mi?

Akdeniz mi, Karadeniz mi?

Konu dinginlik veya hareketlilik ise tabii ki Karadeniz

Sıcak denizler mi soğuk denizler mi?

Akdeniz mi Karadeniz mi?

Tercihim sıcak denizden yana: Akdeniz. İlla ki Olimpos, Patara.

 

 

 

Almanya’da çekilmiş

En sağdaki Prof Uğur Sahin, eşi Özlem Türeci ile birlikte Covid 19 aşısını bulan adam, kucaktaki kardeşi diş hekimi, ayakta çorabı delik olan modacı olmuş..



 

 

Ekonomist


 


 

Kuruluş Osman







 

Cuma hutbesi

 CENNET: MÜMİNLERİ BEKLEYEN SONSUZ NİMET (20 Kasım 2020)

İzzet ve celâl, ikram ve kemal sahibi olan Rabbimiz, bizlere dünya ile başlayıp ahirete uzanan bir hayat bahşetti. İmtihan durağı olan dünyada yapıp ettiklerimizin karşılığını, sonsuzluk yurdu olan ahirette mükâfat veya ceza olarak göreceğimizi bildirdi. İman edip faydalı işler yapmak için aklını, yüreğini, yeteneklerini, malını ve imkânlarını seferber edenleri cennetle müjdeledi. Ama hakkı inkâr edip hakikate sırtını dönerek kötülük yolunda ömrünü harcayanları acı bir azapla uyardı. 

Eşsiz nimetlerle bezenmiş olan cennet, barış ve huzurun daim olduğu ebediyet diyarıdır. Allah’ın rızasını gözeterek yaşayan, ibadetlerini ihlasla eda eden, güzel ahlâktan taviz vermeyen kulların ödülüdür. Rabbimize ve sevdiklerimize kavuşacağımız sevinç ve mutluluk yuvasıdır.

 

 

İşte damak çatlatan göze hitap eden, Malatya’dan… Kâğıt kebabı

Kuzu etinin yanı sıra patlıcan, domates ve biber kullanılarak yapılan ve Osmanlı’nın son dönemlerinden bu yana tüketilen kağıt kebabı, iştah kabartan lezzet…





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder